digital-marknadsforing

10-dagars digital marknadsförings förnyelse: Fokusera på några saker som verkligen betyder något

Digital marknadsföring spelar nu en avgörande roll i nästan alla företag och organisationer. Som marknadsförare vill vi alltid arbeta med projekt som genererar positiva resultat på kortast tid för att ge “dragkraft”. Om du hade 10 dagar på dig att göra ändringar som med största sannolikhet kommer att “flytta nålen” för din organisation, skulle du vara intresserad? Jag tror att du skulle göra det, så låt oss dyka in direkt.

Läs mer på min blogg om digital marknadsföring här.

digital-marknadsforing-ideer

Genom att arbeta som digital marknadsförare i nästan ett decennium har jag stött på många kunder som vill ha positiva resultat på mycket kort tid. Om du hittar en liknande situation med din(a) kund(er) eller bara vill fokusera på rätt saker för att ge snabba resultat för ditt lilla företag, så här är 3 viktiga saker jag skulle rekommendera att du lägger din tid på under de kommande 10 dagarna.

Fokusera först på din organisations webbplats. Oavsett hur mycket pengar, tid och resurser du lägger på att marknadsföra din organisation och dess tjänster, om din webbplats inte presenterar och kommunicerar vad din publik förväntar sig av dig, kommer du inte att maximera avkastningen från din investering.

Jag rekommenderar inte att du gör en total översyn eller omdesign av din webbplats här, eftersom 10 dagar inte räcker till. Istället bör du följa dessa fem ministeg för att få din publik intresserad av vad din webbplats har att säga. Du bör kunna få detta gjort på bara några dagar.

Gå tillbaka till grunderna genom att placera dig i din publiks skor. Gör en lista över de 10 bästa sakerna som dina kunder verkligen behöver och vill ha, eller deras “smärtpunkter”.

Begränsa sedan listan till fem saker (eller färre) och börja producera innehåll som förklarar hur dina produkter och/eller tjänster kan lösa sina nyckelproblem. Håll vart och ett av dessa innehållsavsnitt tydliga och korta. Människor nuförtiden är snabba på att urskilja vilket innehåll som kommer att vara användbart och vilket de ska hoppa över, särskilt när de använder sina smartphones.

Placera detta innehåll högst upp på din webbplats, ovanför introduktionen om ditt företag eller dina tjänster. Varför? När de söker efter leverantörer letar folk först efter produkter och tjänster som kan gynna dem eller lösa deras behov och önskemål, inte hur många år ditt företag har funnits eller hur många teammedlemmar du har. Från det första mötet (på din hemsida), om du kan visa att du förstår deras “smärta” och har en beprövad lösning för det (med tidigare kunders vittnesmål), kommer du att få deras intresse. De kommer då att ta sig tid att lära sig mer om din organisation.

Om du kan lägga till ny grafik, bilder och videor i ditt nya innehåll för att göra dina poäng starkare, blir svarsfrekvensen från din publik mycket högre.

digital-marknadsforing-sem

Få ditt betyg från Google Recension upp till minst en 4-stjärnig recension i genomsnitt. Be alla dina nöjda kunder att skriva en bra Google-recension till dig. Se till att du tar skärmdumpar med detaljerade anteckningar för att ge dem steg-för-steg-anvisningar om hur du får åtkomst till Google Recensioner och publicerar deras vittnesmål. Ju enklare du gör det genom att tillhandahålla detaljerade instruktioner, desto större är chansen att de vidtar åtgärder. Annars slösar du bara bort din tid på att fråga dem eftersom folk vanligtvis inte gillar att hoppa in i något svårt eller tidskrävande utan en betydande belöning. Kom ihåg att det här är en tjänst du ber dem om. Som en sidoanteckning: du bör skriva ett tack som svar på deras vittnesmål ASAP.

När du ser de positiva resultaten från dessa mindre aktiviteter kan du sedan planera din budget för hela webbplatsens makeover för din organisation. Det projektet borde generera mer betydande resultat för dig.

För det andra, gör det mycket enkelt för din publik att kontakta dig från din webbplats, antingen via e-post, telefon, chatt eller alla tre. När du har fått deras e-postmeddelanden, se till att du svarar inom 24 timmar eller mindre. Du kan skapa en mall för ditt e-postsvar med en begäran om att få kontakt med varje potentiell kund via konferenssamtal för att gå igenom deras behov. Inställningen för detta bör bara ta dig en eller två dagar, och detta effektiva svar kommer att spara tid och undvika förlorade möjligheter som kan hända när du glömmer att svara eller väntar för länge. Det är viktigt att komma tillbaka till dina potentiella kunder inom 24-timmarsfönstret.

För det tredje, bygg en marknadsföringslista med inkommande e-postmeddelanden från dina potentiella kunder över tid, även om de bestämmer sig för att gå med en annan leverantör. Vem vet? De kanske ändrar sig senare. Skapa ett månatligt eller varannan månad Adroll e-postmarknadsföringsbrev koppla till ditt MailChimp-konto för att skicka ut specialerbjudanden. Det minsta denna e-postmarknadsföring kan göra för dig är att påminna dem om dina tjänster, och det mesta den kan göra för dig är att påverka dem att byta till dig istället för sin nuvarande leverantör.

Efter att detta program har ställts in, vilket bara bör ta dig 2 till 3 dagar, tar det dig sedan bara 5 minuter att skicka ut framtida e-postmeddelanden till din lista över potentiella kunder. Kom ihåg att detta är ditt 5-minuters e-postprogram till en mycket relevant målgrupp. Det är de mest effektiva 5 minuterna du kommer att spendera på e-postmarknadsföring.

Om du letar efter några nyckelaktiviteter som kan hjälpa dig att uppnå meningsfulla resultat med dina digitala marknadsföringsinsatser, är det här de 3 viktiga och handlingsbara projekt jag skulle rekommendera. Detta tillvägagångssätt ger dig den högsta chansen att testa och eventuellt bevisa dragkraft, så att du kan be om en större marknadsföringsbudget och få pengar för ett större projekt.

Efter att du har implementerat dessa idéer och sett fördelaktiga resultat, här är en lista över marknadsföringsböcker, med recensionerna från personer som talar om, som jag starkt rekommenderar att du läser. Om du noggrant implementerar det du lär dig från dessa böcker bör dina resultat tiodubblas jämfört med resultaten från det jag kunde ta upp i den här korta artikeln. Jag hoppas att du har funnit den här informationen användbar. Om så är fallet, vänligen dela med andra så att de också kan dra nytta av det. Tack!

För att förstå mer om digital marknadsföring kolla seo göteborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *