3 Sätt stress skadar ditt hår, vad kan man göra för att undvika

Om du har varit under mycket stress på sistone, kanske du har märkt dess inverkan på ditt hår; kanske tappar du håret snabbare än vanligt eller så har det blivit livlöst. Tro det eller ej, stress kan faktiskt orsaka flera fysiska symptom, inklusive håravfall och ett skadat lyster.

1. Du tappar mycket hår

Telogen tricorrhea är den medicinska termen för håravfall orsakat av överdriven stress.

Förändringar inom yrkesområdet, ett barns födelse eller en episod av influensa kan orsaka denna typ av håravfall.

Naturligtvis tappar vi alla lite hår när vi tvättar det regelbundet. När vet vi när vi måste vara oroliga? Om du märker att du tappar dubbelt så mycket hår som vanligt och detta tillstånd varar i mer än två veckor kan det bero på stress, enligt experter.

Om håravfallet är på specifika ställen som bildar fläckar som är lika stora som ett mynt, är detta alopecia areata, vilket ofta leder till helt håravfall. I det här fallet angriper immunförsvaret hårsäckarna.

Läs denna bloggen för hårvårdtips nyttosmart

2. Ditt hår växer för långsamt

Forskning har visat att stress leder till ohälsosamma matval. Men om känslomässigt överätande blir en vana kan det bromsa din hårväxt. Anledningen är att en dålig kost gör att din kropp går in i ett tillstånd som flyttar energi bort från hårväxten.

3. Ditt hårfäste avtar längre och längre

Om ditt schema är så fullt att du knappt hinner borsta tänderna är din favoritfrisyr förmodligen hästsvansen. Men om du fortsätter att dra in håret i en stram hästsvans kommer det lilla håret längs hårfästet att falla av och hårsäckarna kommer att skadas med tiden. Resultatet är en gradvis uttunning av håret. När du drar tillbaka håret, dra inte det för hårt, och kom ihåg att alltid släppa ut det när du ska sova.

Ge den stressen lite lättnad

Om du misstänker att stress påverkar ditt hår, boka tid med din läkare. Du kan behöva utesluta andra orsaker (hormonrubbningar, anemi etc.). Under tiden fokusera på att hitta effektiva metoder för att lindra stress. Inget sätt kommer att få håret att växa snabbare när håravfallet börjar. Men genom att minska stressen hjälper du din kropp – inklusive folliklarna – att återgå till sin normala funktion.

Hitta den bästa behandlingen för ditt hår

Även om det första du bör göra är att besegra stressen och orsakerna som genererar den, kan du vända skadan den gör på ditt hår med hjälp av specialinriktade hårprodukter. En väl avrundad behandling med specifika ingredienser kan hjälpa ditt hår att se friskt ut och bli starkt igen vare sig det är plat teller lockigt.

Vill du läsa om vilka typer av hårproblem som finns besök då feliciamelander.


Kolla in vad den här bloggen har att erbjuda lilladraken


Utforska denna bloggen feedbando om du är intresserad av att färga ditt hår.

Hos Eyracure kan du hitta en helt integrerad behandling för ditt hår för att återuppliva det. Ge det ett försök!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *