Smarta Hem

3 Tips hur du gör ditt Smarta Hem 100 % Säkrare

Smarta Hem-kit blir mer och mer prisvärda och användarvänliga: idag är allt du behöver veta för att installera ditt hem system och hur du använder appen. När man väl börjar blir det svårare att sluta: från att tända och släcka lamporna genom att fråga Alexa till att hantera kaffemaskinen, diskmaskinen, våra säkerhetskameror och ytterdörrens lås.

När kommer till att anpassa vårt smarta hem, måste vi dock vara uppmärksamma på en fråga; säkerheten. När du kan öppna din ytterdörr genom att säga “Hej Siri, lås upp ytterdörren”, vill du vara säker på att någon annan kan komma in i ditt hem.

Så hur gör du ditt smarta hem säkert? Här är några tips och tricks.

Se vad som händer på den här populära bloggen tryggmax

Bästa tipsen om hur du gör ditt Smarta Hem säkert

1. Skapa starka lösenord

Ett sätt som en angripare kan komma in i ditt smarta hemsystem är genom att gissa ditt lösenord. Detta är en regel du bör följa för alla viktiga lösenord du har (dina bankkonton, ditt Amazon-konto och så vidare) och det är ännu viktigare för Smart Home-systemet: gör ditt lösenord långt, använd olika tecken, gör det annorlunda än alla andra lösenord du använder på andra tjänster.

2. Skydda ditt Wi-Fi

Ditt smarta hem har tillgång till Internet via ditt Wi-Fi så det kan bli en ingångsdörr för angripare. Skydda ditt Wi-Fi med ett starkt lösenord och ha ett gästkonto, så att du inte behöver dela ditt huvudsakliga Wi-Fi-lösenord när någon behöver internetanslutningen i ditt hus.

3. Bli medveten om allt som är kopplat

Nuförtiden kan du ansluta vad som helst till Internet (från ditt kylskåp till din kran). Allt som är kopplat är en sårbarhet. Så se till att du är medveten om allt som är anslutet till ditt Wi-Fi och om du inte behöver den anslutningen, inaktivera den.

Och så här enkelt är det att göra ditt smarta hem 100 % säkert. För tips på olika smarta enheter där säkerhet även ingår, besök Smarta Högtalare.

Utforska även den här bloggen för att få nya idéer och inspiration: ekoplus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *