rynkborttagning

Botox – 4 myter och sanningar om den första icke-invasiva rynkborttagning i världen

Botox har min syster använt är den mest effektiva behandlingen inom rynkborttagning. De muskelspasmer som uppstår under uttrycket har den effekten att de orsakar fina eller djupare rynkor i huden, vilket påverkar dess ungdom och lyster. Botox är en injicerbar behandling med ett speciellt ämne, det så kallade botulinumtoxinet typ A eller botulinumtoxin, som när det appliceras av en specialist i den angivna dosen är säkert för kroppen.

Det finns dock några myter om denna revolutionerande behandling och här kommer vi att skingra dem tillsammans med att ge dig några tips om hur du kan få det bästa av botox.

Få insikter från denna intressanta blogg bestofhealthbeauty

Myt 1: Botox “fryser” ansiktets uttryck.

Sanningen: Botox förändrar inte uttrycken alls. Den är utformad för att verka på musklerna som utför hundratals muskelsammandragningar varje dag, på grund av vilka uttryckslinjer bildas. Ansiktets uttrycksfullhet förblir oförändrad. Botox behandlar bara rynkor och fåror i huden.

Myt 2: Botox bedövar huden.

Sanningen: Nej. Botox fungerar bara på musklerna och inte på nerverna som är förknippade med hudens känsla. Därför begränsar det inte alls känseln på huden i ansiktet, och Botoxen orsakar inte heller domningar.

Myt 3: Botox riktar sig till mer äldre.

Sanningen: Kanske under de första åren av dess tillämpning användes Botox mer för behandling av rynkor. Mycket snart visade det sig dock att dess regelbundna applicering inte bara ger en slät hud så länge effekten av ämnet varar, utan samtidigt förhindrar bildningen av nya rynkor i området, samt försämring av befintliga ettor.

Därför rekommenderas det att användas i yngre åldrar med färre tillfällen och längre intervall mellan behandlingarna som en metod för att förebygga rynkbildning – det vill säga innan huden “slits”. Läkaren ansvarar i alla fall för att utforma behandlingsplan och frekvens för din person.

Myt 4: Med åldern kommer frekventa behandlingar att behövas.

Sanningen: Nej. Efter 3-4 behandlingar ökar inte intervallet mellan behandlingarna, eftersom rörelserna i musklerna som orsakar rynkorna har minskat. Dessutom, även om huden åldras med tiden, fungerar botulinumtoxinbehandlingar också förebyggande när det gäller bildning av nya rynkor, eftersom de minimerar muskelsammandragningarna som orsakar dem.

Så nu när du har bättre kunskap om botox och dess funktion kan dessa 3 tips hjälpa dig att få ut det mesta av en botoxbehandling.

Solskydd

Överdriven exponering för solens UV-strålar kan vända fördelarna med behandlingen. Skaffa ett brett spektrum solskyddsmedel med hög skyddsfaktor och undvik att sola under högsolen.

Hälsosam kost

Maten du äter påverkar utseendet, ljusstyrkan och hälsan på din hud. Håll dig borta från bearbetade livsmedel, begränsa socker i din kost och drick mycket vatten.

Lär dig mer på den här fantastiska bloggen jarnsvenskan

Underhåll

För att förlänga botoxens livslängd, schemalägg underhållsbehandlingar innan effekten avtar helt. Upprepade behandlingar “tränar” musklerna att svara på botulinumtoxinet under en längre period.

Så om du har bestämt dig för att uppgradera ditt utseende med en botoxbehandling, är ett bra alternativ när det gäller kliniken du kan besöka Estetic om du bor i Göteborg.

Är du nyfiken på fler artiklar om skönhet, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *