rengor

Så bloggar du om hur man rengör bakterier från sitt kök

Vi tänkte visa hur ett blogginlägg och placerar en länk till en “Money Site”. Det kan vara när du till exempel skriver om “Hur du rengör bakterier från ditt kök”.

Köket är alltid centrum för aktiviteten för de flesta hus, särskilt på sommaren när barnen springer in och ut eller när du förbereder dig för ännu en grillkväll. Men visste du att ditt kök också kan vara en plats där bakterier samlas? Läs mer på min blogg här.

rengor-kok

En nyligen genomförd studie visar att 50 % av kökshanddukarna de testade hade någon typ av bakterietillväxt och ju längre du använder en handduk utan att tvätta den, ökar denna andel. Att bara vara medveten om att din kökshandduk kan vara bakterieangripen gör att du vill tvätta dem oftare, och vi rekommenderar att du lägger till en liten mängd blekmedel i din tvättmaskin innan du slår på tvättmaskinen.

Jag hör ofta frågor om hur ofta du bör tvätta dina kökshanddukar, särskilt medveten om att de kan vara fula och potentiellt hysa alla typer av bakterier, inklusive e coli. Om du hanterar rått kött som kyckling eller nötkött, tvätta dina kökshanddukar direkt efter användning eller ännu bättre, använd en pappershandduk efter att ha hanterat kött. Om du bara tvättar händerna med tvål och vatten innan du torkar händerna på handduken så är det förmodligen ok att låta den handduken ligga kvar i en vecka. En månad är alldeles för lång tid innan man tvättar kökshanddukar.

Förutom kökshanddukarna finns det flera andra ställen i köket som du kanske inte inser att bakterier lurar på, till exempel din elektriska konservöppnare. Det kan finnas mycket smuts och smuts på den cirkulära delen som skär in i burken. Håll den bara under varmt tvålvatten och använd en ren, styv tandborste för att skrubba den.

Ett annat område att tänka på är baksidan av dörrhandtaget på ditt kylskåp. När vi lagar mat och har saker på händerna tar vi tag i dörren för att öppna den för den ingrediensen vi glömde. Vi brukar komma ihåg att torka av handtagets framsida, men baksidan kan smuts gömma sig. Dessutom kan gummilisten runt omkretsen av insidan av dörren vara ett område där alla möjliga saker växer. Det här är bra ställen att slå med en spray av ditt favoritrengöringsmedel och sedan torka av. Och glöm inte kärlen där du förvarar kött – torka ut dem med jämna mellanrum.

Läs även denna bloggen för att få tips om Fönsterputsning

rengor-is

Andra områden som du kanske inte inser är grogrund för bakterier inkluderar isbehållaren. Tänk på alla de där små händerna som ständigt sträcker sig ner i soptunnan för att ta lite is. Och alla de där handtagen som aldrig blir avtorkade, som kaffekannans handtag eller lådknappar. Glöm inte att cykla ut din svamp ofta. Du kan mikrovåga en våt svamp i en minut för att döda bakterier, men du måste skaffa en ny varje månad eller så.

Få nya idéer från den här inspirerande bloggen noisyenvironment

Vill du hellre anlita ett städföretag så kan du kontakta städfirma stockholm eller Städfirma Göteborg

‘Husmorsbloggar’ är en jättebra källa för fler bra tips. Följ flera så som denna eller denna finner du flera guldkorn som dessa!

Läs om fördelarna med att ha egen hemsida i denna bloggen makeitdesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *