Livslängden för en länk i sociala medier

Om du inte är ett börsnoterat företag som försöker begrava dåliga ekonomiska nyheter på en fredagseftermiddag vill du att så många människor som möjligt ska se, klicka och vidarebefordra länkarna till ditt blogginlägg, pressmeddelande, försäljningssida eller annat onlineinnehåll du är försöker driva trafik till.
Så du kanske är intresserad av en nyligen genomförd studie om hur länge en länk som publiceras via sociala medier och annan marknadsföring på nätet klickas och delas.
Genom att låna konceptet med en “halveringstid” från vetenskapen, mätte bit.ly URL-förkortningstjänst nyligen hur lång tid det tar för en länk att få hälften av de klick den någonsin kommer att få efter att klicken har nått sin topp.
Livslängd för länkar till sociala medier

Spåra sociala medier Buzz

Ingen överraskning, länkar hade den kortaste halveringstiden på Twitter. Fast snittet på 2,8 timmar var längre än jag förväntade mig.
Länkar som delas på Facebook gick lite bättre och fick klick under en halveringstid på 3,2 timmar – vilket är vettigt eftersom din nya ström på Facebook tenderar att uppdateras långsammare än din Twitter-ström.
Länkar skickade via e-post och snabbmeddelandeprogram (IM) var nästa med 3,4 timmar. Återigen, du får förhoppningsvis få e-postmeddelanden än du gör Facebook-uppdateringar, så ett e-postmeddelande stannar på “framsidan” längre.
Skillnaden mellan e-post och Facebook borde ha varit ännu större. Men av någon udda anledning bestämde sig bit.ly för att inkludera länkar som delas via snabbmeddelandeprogram som Skype i detta nummer. Inte säker på vad de tänkte där…

Hur länkar delas på sociala medier

Den överraskande vinnaren – länkar som delas från YouTube fick klick dubbelt så länge som länkar som delas i andra sociala medier – vid 7,4 timmar.
Studien fann också att delning och vidarebefordran av länkar följde samma tidsperioder som klick.
Sammanfattningsvis, om du vill att din länk distribueras med maximal hastighet – till exempel om du har senaste nyheter – är Twitter din bästa insats. Men YouTube tar tårtan för lång livslängd.
Naturligtvis är den smartaste strategin vanligtvis att använda ALLA dessa marknadsföringsmetoder online för att få ut din länk. Och om du förskjuter inläggstiderna så att din länk förblir i omlopp längre, multiplicerar du den tid som den leder trafik till din webbplats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *