h4-led

Vad är H4 LED? och hur marknadsför man det.

För dem som inte är bekanta med de många typerna av strålkastarlampor kan det vara förvirrande att ta reda på skillnaden mellan varje glödlampa. Att veta mer om skillnaderna mellan olika glödlampor och beslag för bilar hjälper dig att hitta de bästa glödlamporna för din bil. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om H4-lampan och dess användningsområden. Läs gärna mer om marknadsföring på min blogg här.

marknadsfor-h4led

Olika typer av glödlampor

Det finns flera huvudkategorier av glödlampor som finns i dagens fordon. Vissa glödlampor kan användas för större funktioner, som strålkastare eller bromsljus. Andra glödlampor används endast för mindre delar, som innerbelysning eller signalljus. Förare är vanligtvis bara bekymrade över den första kategorin, eftersom dessa är de glödlampor du använder för att belysa vägen.

H4-lampor tillhör denna första kategori. De är unika eftersom H4-lampor endast används i strålkastare, tack vare några speciella egenskaper som vi kommer att diskutera senare i den här artikeln.

Beslag

Det finns många olika lampbeslag där ute. Om du handlar efter strålkastarglödlampor kommer du förmodligen att upptäcka att de vanligaste är bland annat H1, H3, H7 och H4 led. Det som gör varje glödlampa unik är typen av armatur eller bas, som lättast identifieras av stiften som används för att koppla in glödlampan.

De flesta pannlampor, inklusive de populära H1- och H7-lamporna, har två stift på basen. Vissa glödlampor, som H3-lampan, ser lite annorlunda ut. H4 led är lätt att identifiera på grund av sin tredelade bas, som är unik bland dessa olika glödlampor.

Filament

De flesta strålkastarlampor, inklusive de som vi har nämnt här, är englödtrådslampor. Det betyder att det bara finns en glödtråd, eller tråd, inuti glödlampan. Glödtrådar är den del av glödlampan som faktiskt lyser upp och producerar glöden som lyser upp vägen.

Medan H1, H3 och H7 glödlampor alla bara har en glödtråd, är H4 led en glödlampa med dubbla glödtrådar. Istället för att bara en tråd producerar ljus har H4 led två. Detta gör att H4 led kan fungera som både helljus och halvljus i en enda glödlampa. Med andra typer av strålkastarglödlampor måste du köpa två separata glödlampor – en för helljuset och en för halvljuset.

Det är klart att detta gör H4 led överlägsen de flesta andra strålkastarlampor när det gäller bekvämlighet. Det kan också spara tid och pengar för förarna, eftersom du kommer att köpa färre glödlampor och bespara dig besväret med att byta ut både helljus och halvljus.

Användningsområden och tillgänglighet

H4 led uppfanns ursprungligen för användning i racerbilar. Men dess användning var i första hand begränsad till europeiska bilar i årtionden. I USA var H4 led populära i motorcyklar, men kunde inte användas i bilar eller lastbilar på grund av lagliga restriktioner som kräver förseglade strålkastare.

Även när dessa restriktioner hävdes förbjöds H4 led av tillsynsmyndigheter i USA. Glödlamporna med dubbla glödtrådar var inte tillräckligt exakta för att möta begränsningar för strålmönster för amerikanska strålkastare, eftersom de lätt kunde peka uppåt och blinda mötande trafik.

Som ett resultat utvecklades en alternativ glödlampa som heter HB2. Detta kan vara ganska förvirrande för konsumenterna. H4 led och HB2 är i princip alla samma glödlampa och kan användas omväxlande. Många glödlampor som passar denna specifikation kommer att ha alla tre etiketterna på förpackningen.

marknadsfor-h4-led-halogen

Halogen vs LED

H4 led finns i både halogen och LED. Halogenlampor är den traditionella stilen för autolampor. De är vanligtvis den billigaste typen av glödlampor, särskilt jämfört med nyare Xenon HID-lampor. Moderna halogen H4 led finns i en mängd olika stilar och deras prestanda konkurrerar med Xenon-lampor.

LED-lampor används ofta av förare som vill ha en stilren look på sina strålkastare. De är dyrare än halogenlampor, men håller mycket längre. LED-lampor kan ha en svalare färgtemperatur, vilket betyder att de ser ut att vara en klar vit eller blå färg.

Om du vill ha ett modernt utseende och långvarig prestanda är LED-lampor fantastiska. H4 led är dock inte lagliga för användning på vägen som strålkastarlampor. För många förare betyder detta att halogenlampor är ditt enda genomförbara alternativ.

När ska man använda H4-lampor

Förarna har inte så mycket val när det kommer till glödlamporna i deras strålkastare. Eftersom olika glödlampor har olika beslag är de inte utbytbara. Om ditt fordon kräver H4 led kan du inte bara byta till en annan glödlampa. Det enda undantaget är HB2- eller 9003-lampan, som är identiska med H4 led.

Är du osäker på vilken typ av lampor du behöver? Kontrollera för att hitta rätt glödlampsbeslag för ditt fordon med hjälp av glödlampssökare. Här säljer de hel och halvljus i olika sockeltyper så som H4 LED och H7 LED.

Ta en titt på denna blogg tmpbil om bilbelysning för att lära dig mer om bilbelysning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *