marknadsforing

Vad är skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org

Som webbutvecklare och tränare ställer människor mig den här frågan hela tiden. Här är en snabb förklaring som förhoppningsvis kommer att spara tid, pengar och stress när du planerar och skapar din webbplats. Läs mer om marknadsföring på min blogg här.

marknadsforing-wordpress

WordPress.com är en sida där du kan skapa en blogg eller webbplats om vilket ämne du vill med hjälp av ett enkelt och intuitivt gränssnitt. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett konto och följa några grundläggande steg. Det är inte utformat för att låta dig köra ett gäng tilläggsprogram, reklam eller andra stora avlopp på dess bandbredd. Dina alternativ när det gäller teman, plugins, widgets och nivån på lagringsutrymme som du kan använda är begränsade till de som godkänts av WordPress.com.

Du kan registrera dig för en gratis blogg eller betala för extra funktioner och olika nivåer av support genom att välja ett av deras andra paket. Om du använder den kostnadsfria webbplatsen kommer ditt domännamn att sluta med .wordpress.com (t.ex. myblog.wordpress.com) såvida du inte betalar extra, du kommer inte att ha någon kontroll över reklam som visas på din webbplats. använd Google Adsense för att nå potentiella kunder, spåra din webbplats prestanda med Google Analytics eller komma åt och hantera din webbplats med FTP. WordPress.com kommer dock att säkerhetskopiera din webbplats och uppgradera WordPress-versionen när en ny är tillgänglig.

marknadsforing-wordpress-appstore

WordPress.org är en informationssida om WordPress-webbplatser som är värdar för sig själv. Self-hosted betyder att dess filer finns på en server som du betalar för.

Exempel på en typisk WordPress – Blogg

Om du betalar en avgift till ett företag som Bluehost, HostGator eller Godaddy för webbhotell, har registrerat ett domännamn och har ett WordPress-program installerat på din server, har du en WordPress-webbplats som är självvärd och att du har kontroll över vilka teman , plugins, reklam och andra program du använder. Med en webbplats som är värd för dig själv kan du ändra inställningarna på din WordPress-inställning för att förbättra prestanda, använda vilka teman och plugins du vill, komma åt och hantera din webbplats med FTP och i stort sett anpassa den hur du vill.

Avvägningen är att du även ansvarar för ditt eget underhåll. Du måste säkerhetskopiera din webbplats med jämna mellanrum, uppgradera WordPress-versionen och eventuella plugins som du använder för att skydda din webbplats från säkerhetsbrister etc.

Sammanfattningsvis, vilken du väljer beror på hur mycket kontroll du vill ha över din webbplats, hur mycket du är villig att betala för att få den och hur bekväm du är med att ta hand om den. Vill du lära dig mer tryck då på seo göteborg för att hitta det bästa företaget just för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *