Följande är de 9 största SEO-misstagen som webbdesigners och webbutvecklare bör undvika.
Flash-sida
Jag har sett det här misstaget många gånger där folk bara lägger upp en stor bannerbild och en länk “Klicka här för att komma in” på sin hemsida. I värsta fall är “enter”-länken inbäddad i Flash-objektet, vilket gör det omöjligt för sökmotorer att indexera textinnehållet.
Det här är bra om du inte bryr dig om vad en sökmotor vet om din webbplats; annars gör du ett STORT misstag. Din hemsida är förmodligen din webbplats högst rankade sida och genomsöks ofta av webbspindlar. Dina interna sidor kommer inte att visas i sökmotorindex utan rätt länkstruktur till interna sidor som spindeln kan följa.
Din hemsida bör innehålla (minst) målsökord och länkar till viktiga sidor.
Icke-spindelbara Flash-menyer
Många designers gör detta misstag genom att använda Flash-menyer som de där tonade menyer och animerade menyer. De kanske ser coola ut för dig men de kan inte ses av sökmotorerna; och därmed kommer länkarna i Flash-menyn inte att följas.
Bild- och Flash-innehåll
Webbspindlar är som en textbaserad webbläsare, de kan inte läsa texten som är inbäddad i den grafiska bilden eller Flash. De flesta designers gör detta misstag genom att bädda in det viktiga innehållet (som målsökord) i Flash och bild.
Överanvändning av Ajax
Många utvecklare försöker imponera på sina besökare genom att implementera massiva Ajax-funktioner (särskilt för navigeringsändamål), men visste du att det är ett stort SEO-misstag? Eftersom ajax-innehåll laddas dynamiskt, så det är inte spiderbart eller indexerbart av sökmotorer.
En annan nackdel med Ajax – eftersom adressadressen inte laddas om kan din besökare inte skicka den aktuella sidan till sina vänner.
Versionering av temadesign
Av någon anledning älskar vissa designers att versionera sin temadesign i mappar på undernivå (dvs. domain.com/v2, v3, v4) och omdirigera till den nya mappen. Om du ständigt ändrar huvudrotplatsen kan du förlora antalet bakåtlänkar och ranking.
“Klicka här” Länkankartext
Du ser förmodligen detta ofta där folk använder “Klicka här” eller “Läs mer” som länktext. Detta är bra om du vill bli högt rankad för “Klicka här”. Men om du vill berätta för sökmotorn att din sida är viktig för ett ämne, använd det ämnet/sökordet i din länkankartext. Det är mycket mer beskrivande (och relevant) att säga “läs mer om {keyword topic}”
Varning: Använd inte EXAKT samma ankartext överallt på din webbplats. Detta kan ibland också ses som sökmotorskräp.
Vanliga rubriktaggmisstag
Samma eller liknande titeltext:
Varje sida på din webbplats bör ha en unik -tagg med målsökorden i den. Många utvecklare gör misstaget att ha samma eller liknande titeltaggar på hela webbplatsen. Det är som att berätta för sökmotorn att VARJE sida på din webbplats hänvisar till samma ämne och att den ena inte är mer unik än den andra.</p> <p>Ett bra exempel på dålig användning av titeltaggar skulle vara standard WordPress-temat. Om du inte visste det, är titeltaggen för standard WordPress-temat inte så användbar: Webbplatsnamn > Bloggarkiv > Inläggstitel. Varför är inte denna sökmotorvänlig? Eftersom varje blogginlägg kommer att ha samma text “Webbplatsnamn > Bloggarkiv >” i början av titeltaggen. Om du verkligen vill inkludera webbplatsens namn i titeltaggen bör det vara det<br /> Överskrider gränsen på 65 tecken:<br /> Många bloggare skriver väldigt långa inläggstitlar. Än sen då? På sökmotorernas resultatsidor används din titeltagg som länkrubrik. Du har cirka 65 tecken (inklusive mellanslag) för att få fram ditt budskap eller riskera att det avbryts.</p> <p>Nyckelord som fyller rubriken:<br /> Ett annat vanligt misstag som folk brukar göra är att överfylla titeltaggen med nyckelord. Att säga samma sak tre gånger gör dig inte mer relevant. Sökordsfyllning i titeltaggen betraktas som sökmotorskräp (inte bra). Men det kan vara smart att upprepa samma ord på olika sätt:</p> <p>”Fototips och fotografitekniker för fantastiska bilder” “Foto” och “Fotografi” är samma ord som upprepas två gånger men på olika sätt eftersom din publik kan använda någon av dem när de utför en sökfråga.</p> <p>Tom bild Alt-attribut</p> <p>Du bör alltid beskriva din bild i alt-attributet. Alt-attributet är det som beskriver din bild för en blind webbanvändare. Gissa vad? Sökmotorer kan inte se bilder så ditt alt-attribut är en faktor för att illustrera vad din sida är relevant för.</p> <p>Tips: Att korrekt beskriva dina bilder kan hjälpa dig att rankas i bildsökningsresultaten. Till exempel, Googles bildsökning ger mig hundratals hänvisningar varje dag för söktermerna “abstrakt” och “dj”.</p> <p>Ovänliga webbadresser</p> <p>De flesta blogg- eller CMS-plattformar har en vänlig URL-funktion inbyggd, men det är inte alla bloggare som utnyttjar detta. Vänliga webbadresser är bra för både din mänskliga publik och sökmotorerna. URL:en är också en viktig plats där dina sökord ska visas</p>
Läs gärna mer på bloggen securetogether.
Kolla in vad som händer på den här bloggen gymmarknaden.